Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Evleniyorsunuz Peki ya Babanız

Hayatınızı birleştireceğiniz erkekle ciddi bir karar almadan yıllar önce, sizi koruyan, destek olan, mutlu olmanız için uğraşan bir erkek daha vardı hayatınızda: Babanız.

Evlilik kararınız, onunla aranızdaki bağların eskisi gibi olamayacağını veya koptuğunuzu göstermiyor. Hatta evliliğiniz, babanızla olan ilişkilerinizi hiç olmadığı kadar iyi olmasını bile sağlayabiliyor.

Düğün hazırlıklarının yoğunluğu içinde, mutlaka babanızla başbaşa kalacağınız zamanlar ayarlayın. Ikinizin de hoşuna giden etkinliklere katılabilirsiiz. Örneğin; küçükken sizi götürdüğü sinema, tiyatro, yemek gibi aktiviteler uygun olabilir.

· Babanızı işyerinden arayın: Birçok baba için, ev ortamı düşündüklerini söylemeye uygun değildir. Yıllardır sert bir mizaç takındıkları eşlerinin yanında duygusallaşmaktan kaçınabilirler. Bu yüzden onun gerçek fikirlerini almak için, iş yerini arayıp, dilediğiniz kadar ve sıkılmadan konuşmasını sağlayabilirsiniz.
· Onunla değişik ortamlarda başbaşa kalma fırsatları yaratın: Birlikte yiyeceğiniz güzel bir yemek veya yapacağınız kısa bir yürüyüş, o zamana kadar sevgisini size fazla göstermemiş bir babanın bile duygularını ifade etmesini kolaylaştırır.

Damat adayını babanızla tanıştırmanız üçünüz arasında bir bağ kurulmasını sağlayacaktır. Eğer iki erkeğin örneğin maça gitmek gibi ortak bir hobileri varsa, bunu beraber yapmaları için onları teşvik edebilirsiniz. Böylece birbirlerini daha yakından tanıyıp, ön yargılardan da kurtulabilirler.

Bunun yanı sıra sadece ailevi ortamlarda biraraya gelmek yerine anneniz, babanız ve müstakbel eşinizle birlikte birtakım sosyal aktiviteler deneyebilirsiniz. Birlikte yemeğe gitmek, onların arasında soğuk havayı azaltabilir.

Düğün hazırlıkları sırasında büyük bir koşuşturma içinde olacaksınız. Zaten sizi kaybettiği için üzülen babanız, kendisini daha da yalnız hissetmeye başlayabilir. Bunu değiştirmek için ondan da size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz.

· İlk önce ona ne tür bir iş üstlenebileceğini sorun. Örneğin sizin anlamadığınız bir takım teknik konuları üstlenebilir.
· Ona yeni akrabalarınıza alışmak için neler yapmanız gerektiğini, elbiseniz konusundaki fikirlerini de sorabilirsiniz. Değişik konularda önerisini almanız onu memnun edecek, size yardımcı olduğunu bilmek mutluluk verecektir.
· Daha önce böyle bir diyaloğunuz yoksa bile iletişiminizi koparmayın. Ona neler hisettiğini sorun ve sorunları için iyi bir dinleyici olmaya çalışın.

ailem.com


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com