Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

MS hastaları hamile kalabilecek

Bir tür kas hastalığı olan multipl skleroz (MS) hastalığı konusunda The Marmara Oteli’nde dün basın toplantısı düzenleyen uzmanlar, MS hastası kadınların hamile kalabileceğini müjdeledi.

SAKINCALI BULUNUYORDU
İstanbul Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mefkure Eraksoy, MS için “öldürmeyen ancak yaşam kalitesini düşüren bir hastalık” ifadesini kullanarak “Bundan birkaç yıl öncesine kadar MS hastası kadınların hamile kalması sakıncalı bulunuyordu. Ancak tıptaki son gelişmeler, bu hastaların hamile kalabileceğini ortaya koydu. Çünkü MS hastalığının iyileşmesinde en önemli faktör psikolojiktir. Hamilelik de, hastanın psikolojisinin düzelmesine katkı sağlayacağı için hastalığın gidişatı açısından olumlu bir etkendir” diye konuştu.

ÇOCUKLARA GEÇME İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK
Eraksoy, MS hastası kadınlardan çocuklarına bu hastalığın geçmesinin çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

ensonhaber

Herşeyden önce MS bir tür kas hastalığı değil, merkezi sinir sistemi hastalığıdır.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com