Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Usta bir heykeltıraş incelikleri keşfetmesini bilir

Taşta saklı meleği görebiliyor musun?
Ünlü heykeltıraş Mikelanj kaba bir mermeri önüne aldığında bu sözü söyler ve kendini meleği gördüğüne öylesine inandırırmış ki, meleği özgürleştirinceye kadar yontarmış mermeri. Böylece gördüğüne inandığını herkes için gözle görülür hale getirir, güzel bir heykelin mimarı oluverirmiş. Eşiniz de henüz evlilik yolculuğunun başında sınırlarını bilmediğiniz, bilseniz bile size bire bir uymayabilecek biçimsiz bir mermer gibidir. Size batan yanları olabilir! Mikelanj gibi davranın; onun içinde bir melek sakladığına inanın, bu meleği görün. Ona meleğin ortaya çıkabileceği nezakette davranın; içindeki meleği özgürleştirinceye kadar sevin, okşayın, ince ince emekler verin.
Verdiğiniz kadar alabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Siz onda varoldukça, o size uygun kıvrımlar kazanacaktır. Güzel bir heykel sadece mermerden taşan detaylar değil; Ünlü heykeltıraş Mikelanj kaba bir mermeri önüne aldığında bu sözü söyler ve kendini meleği gördüğüne öylesine inandırırmış ki, meleği özgürleştirinceye kadar yontarmış mermeri. Böylece gördüğüne inandığını herkes için gözle görülür hale getirir, güzel bir heykelin mimarı oluverirmiş. Eşiniz de henüz evlilik yolculuğunun başında sınırlarını bilmediğiniz, bilseniz bile size bire bir uymayabilecek biçimsiz bir mermer gibidir. Size batan yanları olabilir! Mikelanj gibi davranın; onun içinde bir melek sakladığına inanın, bu meleği görün. Ona meleğin ortaya çıkabileceği nezakette davranın; içindeki meleği özgürleştirinceye kadar sevin, okşayın, ince ince emekler verin. Verdiğiniz kadar alabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Siz onda varoldukça, o size uygun kıvrımlar kazanacaktır. Güzel bir heykel sadece mermerden taşan detaylar değil; heykeltıraşın mermerin kaba yüzünden eksilttiğidir.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com