Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Hareketli çocuklar daha çabuk uyuyor

Hareketli çocuklar daha çabuk uyuyor

Bilimadamları, gün içinde koşan, sürekli hareket halinde olan çocukların gece daha çabuk uykuya daldıklarını onayladı.

Auckland ve Melbourne Üniversitesi'nden araştırmacıların 7 yaşındaki 519 çocuğu incelediği araştırmada, bilim adamları hareketsiz geçen her saatin çocuğun uykuya dalma süresini 3 dakika uzattığını vurguladı. İyi uyuyamayan çocuğun okulda daha fazla güçlük çektiğini belirten araştırmacılar, bu çocukların aşırı kilolu olma riskinin de daha fazla olduğunu kaydettiler.

Çocukların ortalama 26 dakikada uykuya daldığını belirten uzmanlar, hareketli çocukların ise daha çabuk uykuya daldıklarını söylediler. Kısa sürede uykuya dalan çocukların aynı zamanda daha uzun süre uyuduğu açıklanan çalışmada, az uyuyan çocuklarda obezite ve daha düşük zihinsel performans görüldüğü vurgulanıyor.

"Archives of Disease in Childhood" dergisinde yayınlanan çalışmada, hareketin yalnızca kilo kontrolünü sağlamak ve kalp damar sağlığı için değil uyku için de önemli olduğu ifade edildi.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com