Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

İnsan zekası gelişiyor

İnsan zekası gelişiyor
İsveçli bilim adamlarının yaptığı 20 yıllık bir araştırmaya göre, insanoğlunun zekâsı sürekli olarak gelişiyor.

Araştırmada, günümüzdeki çocukların hafızasının daha güçlü olduğu ortaya çıktı.

1980'li yıllarda ilk olarak Yeni Zelandalı araştırmacı James R Flynn, insanlığın zekâsının eskiye nazaran sürekli artış gösterdiğini ortaya koymuştu. İsveç'te de 'Betula projesi' adı verilen bir çalışma yeni bulguları gözler önüne serdi.

Stockholm Üniversitesi, 20 yıllık araştırması için, yaşları 25 ila 80 arasında değişen 4 bin 200 kişiyi soru cevap testlerine tabi tuttu. Üniversitenin Psikoloji bölümünde öğretim görevlisi olan Lars-Göran Nilsson, "İnsanın deneyim hafızasının her yeni jenerasyonda daha fazla arttığı gözleniyor" dedi.
Araştırma, asıl olarak erken yaşlardaki demen (bunamaya dair) belirtileri ortaya çıkarmak için yapıldı.

Ortaya çıkan ilginç bulgulardan birisi de, kalabalıktan ziyade daha küçük ailelerde yetişen çocukların hafızalarının daha kuvvetli olduğu. Bu hususta doğum, yaş sırasının da önemli olduğu ortaya çıktı. Buna göre, erken doğanların, yani büyük çocukların daha iyi bir hafızaya sahip oldukları tespit edildi. Lars-Göran, büyük çocuklara daha fazla ilgi verilmiş olmasının etkili olabileceğini, diğer çocuklar doğdukça onlara daha az ilgi verildiğini tahmin ettiklerini kaydetti.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com