Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Yüksek teknoloji, çiftlerin yataklarını ayırdı

Daily Mail’in internet sitesindeki habere göre, Uyku Konseyi tarafından yapılan araştırmaya katılan çiftlerin yüzde 9’u, daima yalnız uyuduklarını söylerlerken, yüzde 16’sı, ayda en az bir kere ayrı yataklarda yattıklarını belirtti.

Araştırmaya göre, Londralıların yüzde 39’u, kesintisiz bir uykuyu tercih ettikleri için eşlerinden ayrı uyuyor. Yorkshire’dakiler yüzde 14’ü ve İskoçya’dakilerin yüzde 16’sı düzenli olarak ayrı yataklarda yatıyor.

Konsey, bu durumun müsebbibinin teknoloji olduğunu belirterek, insanların artık uykudan önce çeşitli bilgisayar oyunları oynamayı, arkadaşlarıyla e-posta yoluyla yazışmayı, müzik dinlemeyi, bilgisayarda sörf yapmayı tercih ettiğine dikkat çekti.

Bunun, çiftlerin ortak yataklarını ayırmaları anlamına geldiği, genç çiftlerin artık birbirlerine kolayca, “rahatsız olmamak için ayrı odada yatacağını” söyleyebildiği belirtildi.

Yaklaşık 1400 İngiliz üzerinde yapılan araştırmaya göre, her 10 kişiden sekizi uyumadan önce gameboy oynuyor. Her üç kişiden biri yatakta telefon konuşması yapıyor veya e-posta gönderiyor, her beş kişiden biri internette sörf yapıyor, bilgisayarda oyun oynuyor veya müzik dinliyor. Buna karşılık sadece her 10 kişiden biri uyumadan önce dua ediyor.

AA


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com