Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Nadr´ın Kızı Er-Rubeyyi (radiyallahu anha)

Yüce sahabî Enes İbnu´n-Nadr´ın kızkardeşi ve Rasûlüllah´m hiz­metkârı Enes İbn Malik´in halasıdır. Müslüman oldu ve Rasûlüllah (S.A.V) Medine´ye gelince bey´at etti. O, Harîse İbn Suraka´nın anne-sidir.

Er-Rubeyi´ Bintu´n-Nadr anlatır:

? Bana Harise´nin ölüm haberi geldiğinde RasûlüMah´a (S.A.V) gittim ve ona şöyle dedim: Yâ Rasûlüllah! Harise´nîn benim yanımdaki yerini bilirsin. Eğer o cennetteyse sabreder, Allah´tan sevabını bekle­rim. Cennette değilse, çok ağlarım ve sen benim ne yapacağımı bili­yorsun.

Peygamber (S.A.V}:

? Umma Harise (er-Rubeyyi)! Cennet bir tane değildir. Birçok cennet vardır. Harise cennetlerin en üstünündedir.. O, Firdevs´tedlr.

Er-Rubeyyi´ Bintu´n-Nadr birisini dövmüştü. Dövülen taraftan af­fetmelerini istediler. Ama onlar kabul etmeyip diyet istediler. Er-Rubeyyi´in tarafı da diyeti kabul etmedi. Bunun üzerine Rasûlüllah [S.A.V} şöyle buyurdu :

? Kfsas, Allah´ın yazılı kanunudur. Kardeşi Enes Îbnu´n-Nadr:

? Er-Rubeyyi´in dişimi kırılacak? Seni hak ile gönderene yemin olsun, Er-Rubeyyi´nin dişi kınlamaz, dedi.

Peygamber ES.A.V) :

?. Kısas, Allah´ın yazılı kanunudur buyurdu.

Enes İbnu´n-Nadr: ´

? Er-Rubeyyî´in dişi mi kırılacak? Hayır, seni hak ile gönderene yemin olsun. Onun dişi kınlamaz, dedi.

Böylece diyete razı oldular. Peygamber (S.A.Vj şöyle buyurdu:

?Allah´ın kullarından -öyle kimseler vardır ki bir meselede Allah üzerine yemin etse, Allah onu yemininde kesinlikle doğru çıkarır.

Enes İbnu´n-Nadr Uhud savaşına çıktı.. O müslüman ölüleri ara­sında bulundu. Cesedinde seksendört yara vardı.. Er-Rubeyyi1 Bintu´n-Nadr şöyle der :

?Kardeşimi ancak parmaklarından tanıyabildim. [1]







--------------------------------------------------------------------------------

[1] Abdulaziz eş-Şennavi, Sahabe Hayatından Tablolar (Hanım Sahabiler), Uysal Kitabevi: 501-502.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com