Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Kalorileri gören şok geçiriyor

New York'taki restoran ve kafe zincirlerinde satılan gıda ürünlerinin kalori değerlerini, ürünlerin yanında asma zorunluluğu getirildi. Bu uygulamayla birlikte birçok insan şok yaşadı ve satışlarda yüzde 20 düşüş görüldü. Belediye, insanları, sağlıklı beslenmeye ve meyve tüketmeye yöneltmek istiyor.





New York'taki birçok Dunkin Donuts ya da Starbucks şubesinde pastaların dizili olduğu rafların önünde bugünlerde en çok duyulan müşterilerin "ahhh!" nidası. New York'ta 5 Mayıs günü yürürlüğe giren bir düzenleme ile 15'ten fazla şubesi olan bütün restoran ve kafe zincirleri, ürünlerinin kalori değerini de raflarda dizili ürünlerin altına ya da menülere görünür şekilde asmak zorunda. Dunkin Donuts'ta aldığınız bir mısır muffin'inde 510 kalori var. Meyve şerbetli böreklerin her birinde 780 kalori. Yıllarca bunları bilmeden tüketen New Yorklular, ufacık yiyeceklerin içerdiği kalori miktarlarını görünce şaşkına dönüyor. Belediyenin bu uygulamadaki hedefi ise New Yorkluları, bu yiyeceklerden uzaklaştırarak, meyve tezgâhlarına yöneltmek. Starbucks'tan çıkan bir müşteri, "Kalori değerlerini de ürünlerin yanına astıklarından beri, oradaki her şeyi yemeyi bıraktım diyebilirim." diye konuşuyor.

Her gün Starbucks'a uğradığını belirten diyet yazarı Jodi Lipper ise, "İnanılmaz bir şey. Ufacık bir muzlu kek diliminde 400 kalori var. "Mocha" ya da "frappucino" ile birlikte 1.000 kalori. Ve bu sadece kahvaltıda." diyerek şaşkınlığını dile getiriyor. Lipper, kalori tablosu asılmasından beri, Starbucks müdavimi olmaktan çıktığını belirtiyor. Lipper, yalnız değil. Kalori değeri asılması zorunluluğundan beri Starbucks'ın New York'taki satışlarında yüzde 15-20 arası düşüş yaşandı.

Belediye sağlık departmanı için çalışan Cathy Nonas, New York Belediyesi'nin, New Yorkluları daha sağlıklı yapmak için zorlu bir mücadele verdiğini ifade ediyor. New York, ABD'de şehirdeki tüm restoran ve gıda üretim merkezlerinde trans yağı kullanmayı yasaklayan ilk şehir olmuştu. Aynı şekilde, restoran ve barlarda da sigara içilmesi de ilk kez New York'ta yasaklandı. Belediye, New Yorkluları meyve yemeye teşvik etmek için Manhattan'ın en işlek noktaları da dahil, seyyar meyve tezgâhı kurulmasına müsaade ediyor.

Kalorileri gören şok geçiriyor

Jodi Lipper, kendisinin bir beslenme yazarı olmasına rağmen raftaki yiyeceğin yanında görünür şekilde kalorileri gördüğünde şok olduğunu ifade ederek, "Müşteriye yediği besin hakkında bilgi verilmesi zorunluluğunun yararı çok başka." diye uygulamaya övgüde bulunuyor. Maria Vizzi adlı bir başka yazar da benzeri bir şoku, bir grup arkadaşıyla gittiği "T.G.I Friday" şubesinde yaşadıklarını anlatıyor. Bronxlı işçi Randy Zayas ise, "Her gün Dunkin Donuts'ta kahvaltı yapıyordum. Kalorileri gördükten sonra bıraktım bu alışkanlığı. " diyor.


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com