Kadın | Konular | Kitaplık | İletişim

Zeytin yağı

Zeytinyağı
Zeytin, sıcak ülkelerde yetişen, uzun ömürlü olan bir ağacın meyvesidir. Gıda değeri yüksektir.Taze iken yeşil renkli olup sonradan kahverengi veya siyaha dönüşen, yağlı bir meyvedir.

Zeytin, Cenâb-ı Hakk'ın, Kurân-ı Kerîm'inde de birkaç yerde zikrettiği, esrârına yemin ettiği ve mübârek bir meyvedir. Hadîs-i şeriflerde de zikredilmiştir.

Kur'ân-ı Kerîm'de meâlen; "Ve bir ağaç da inşâ ettik (yarattık) ki, Tûr-i Sinâ'dan çıkar, yiyecekler için yağ ile ve bir katık ile biter." (Mü'minûn Sûresi, âyet 20) buyuruldu.""

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), "Zeytinyağını ekmeğe katık ediniz ve onunla yağlanınız. Zirâ o, mübârek bir ağaçtandır." buyurdular. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in, zâtülcenp (akciğer zarı iltihabı) hastalığının tedâvisi için zeytinyağını tavsiye etmiştir.

Zeytinyağı; hem gıda, hem ilaç ve hem de aydınlatmada kullanılmıştır. Tedâvi için ağızdan alınır veya merhem gibi hâricen kullanılır.

Zeytinyağı; vücuttaki sertliklere sürülüp ovulursa faydalıdır. (Çiğ olarak alındığı zaman) Basur hastalığı için gayet faydalıdır. Karın ağrılarını dindirir ve karnı yumuşatır, bağırsak kurtlarını düşürür. Katı ve sıvı yağlar arasında hazmı en kolay olan bu yağ, kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Midenin ülsere karşı korunması, kemiklerin güçlenmesi, hücrelerin yenilenmesi gibi birçok fâidesi vardır. İhtivâ ettiği "tanen" maddesi sebebiyle, mikrop öldürücü olduğundan, basit yaraların ve hafif yanıkların tedâvisinde kullanılır. İçinde bulunan E vitamini, insan vücudunu yaşlanmaya karşı korumaktadır.

Bütün bu fâidelerinden dolayı, "Zeytinyağı fakirlerin tedâvi oldukları ilaçtır" denilmiştir.

ellerinize saglık.umarım cok insan faydalanıyor bu bilgilerden.benimde bir sorunum var.anne olamıyorum.seneler once cocugumu aldırdım.şimdide anne olamıyorum.ne olur banada bir recete yazın.doktor kontrolünden kecdin bir sorunum yok diyorlar.ama ne yazıki anne olamıyorum cok üzüliyorum.ALLAH rızası icin yardım edin.şimdiden teşekürler.ramazan bayramınız kutlu olsun.yüzünüz hep gülsün

bebegınızı aldırmıssınız zamanında cok uzuldum RABBIM bu hataya dusecek butun mumın kardeslerımızı korusun İnş.
emınım kı sızde pısman olmussunuz zaten.

RABBIM hakkınızda hayırlı olanını nasıp etsın aynur kardesım..cok ısterız ama bakarız kı hayırsız olabılır saglıksız olabılır o yuzden hayırlısı demek daha dogru.

Sızde dua edın saglıklı ve hayırlı bır evlat MEVLA sıze ve tum cocuk ısteyen kardeslerımıze nasıp etsın..Amin

selametle


Kategoriler

- evlilik - Saglik - çocuk - Cocuk Psikolojisi - Duygu ve Düsünce Yazilari - kadın - sağlık - Bebek ve Cocuk Sagligi - SEVGİ - Rasûlüllah - aile - mutluluk - Cocuk Gelisimi - anne - Sevgi - Diyet - çocuk gelişimi - Dekorasyon - Gebelik - hastalik - bebek - diyet - Hastaliklar - evlilik - kanser - Şifalı Bitkiler - erkek - cocuk egitimi - çocuk hastalıkları - Cilt Bakimi - Aşk - Gülay Atasoy - güzellik - Güzellik - Peygamber - kalp - baba - beslenme - hayat - aşk - Kadin Hastaliklari - Mutfak - müslüman - Islam ve Kadin - Senai Demirci - Şiir - tedavi - Alternatif Tib - Mehtap Kayaoğlu - dua

MollaCami.Com